Zoeken
  • odettedenijs

Smartphone fotografie-tips ✨ Ook jij kunt nu mooie foto's maken thuis

Fotograferen met je smartphone De komende tijd zal ik een aantal fotografietips met jullie delen, zodat jullie zelf aan de slag kunnen gaan met je telefoon en vanuit huis de mooiste foto’s kunt maken, gewoon met je telefoon! Foto’s die je weer in kunt zetten voor je stories of social media feed of voor je familiealbum. Want samen shooten is nu niet echt een optie.. Dus: #fotografeerjezelfdecrisisdoor ;)

Tip van deze week: Licht. Fotograferen gaat om licht mooi weten te vangen. Als fotograaf leer je wanneer je mooi licht kunt vangen met je camera. Want mooi licht bepaalt voor een groot deel of een foto goed is. Waar komt het licht vandaan, waar sta jij, en hoe valt het licht op degene die je gaat fotograferen? Ik zorg er altijd voor dat ik in ruimtes fotografeer met natuurlijk licht, dus ruimtes met een groot raam. Natuurlijk licht is echt het allermooiste.

1. Zet alle lampen uit. Die geven een gelig en minder mooi effect. 2. Als je een selfie maakt, zorg dan dat je met je gezicht richting het raam kijkt en het licht mooi egaal in je gezicht valt. Ga ongeveer 1 meter van het raam afstaan. 3. En als je een foto gaat maken van iemand anders, zorg dan echt dat diegene richting het raam kijkt, en dat het licht dus echt mooi egaal in het gezicht valt – en niet van achteren of van opzij. Dan komen er veel meer schaduwen in het gezicht. En zorg er dus voor dat jij dus tussen het raam en de gefotografeerde in gaat staan. 4. Als het licht heel erg fel is, wat zorgt voor dichtgeknepen ogen en harde schaduwen in het gezicht, zoek dan de schaduw op en als je binnen bent, gebruik dan de gordijnen om het licht wat zachter te maken. Uiteraard moeten je gordijnen hier wel geschikt voor zijn, zoals vitrage.

Heb jij nog een tip? Deel hem hieronder! Heel veel succes met fotograferen!

Op de foto: Sophie van Boommade
12 keer bekeken0 reacties
  • Black Instagram Icon

hello@odettedenijs.com KVK 56568398 Algemene Voorwaarden © 2020 Odette Denijs. Alle rechten voorbehouden.